Cursorille miljoona euroa Venäjä-hankkeisiin

Pyöräilumatkailua kehitetään

 

Kehittämisyhtiö Cursor on saanut miljoonan euron rahoituksen neljään eri Venäjä-hankkeeseen. Kokonaisbudjetti on 3,3 miljoonaa euroa. Rahoitus saatiin, kun neljän vuoden odotuksen jälkeen tehtiin ensimmäiset Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014–2020 ohjelman rahoittamispäätökset. Hankkeilla kehitetään mm. pyöpäilymatkailua.

- Tulos on Cursorille ja koko seudulle erinomainen.  Haussa oli mukana 112 hanketta. Kovassa kilpailussa rahoitusta sai 30 hanketta, joista neljä Cursorin omaa, yksi Kotkan kaupungin ja yksi Virolahden kunnan hanke, kertoo toimitusjohtaja David Lindström.

Cursorin omista hankkeista rahoituksen saivat Futuratech ja Startup Connect sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoima Twin Campus -hanke, jossa Cursorilla on osatoteutusosuus.  Lisäksi Cursor on mukana Pietarissa sijaitsevan ITMO-yliopiston hallinnoimassa BizCycle-hankkeessa, joka tukee pyöräilymatkailua ja markkinoi eteläistä Kymenlaaksoa kansainvälisille matkailijoille pyöräilykohteena. 

Futuratech  tukee Internet of Things, robotiikka- ja drone-teknologioiden kehitystä ja yhteisiä tutkimus- ja kehitys- sekä yrityshankkeita mm. Pyhtään lentokenttään liittyen. Hankkeessa on myös investointien hankintaa seudulle sekä uuden tulevaisuuden tekniikan yritysverkoston perustaminen. 

Startup Connect kehittää ekosysteemiä nuorille innovatiivisille yrityksille. Rahoituksen kohteena ovat mm. yrityskiihdyttämö, pääomasijoittajaverkosto sekä SHIP-tapahtuma.

Twin Campus tukee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) uutta kampushanketta Kotkan Kantasatamaan. Samalla kehitetään korkeakoulun ja elinkeinoelämän välistä yhteistyötä.

Seudulla rahoitusta saivat myös Kotkan kaupungin Life Science Park (LIP) ja Virolahden kunnan Green Belt -hankkeet. 

Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014–2020 ohjelma on yksi kolmesta Suomen ja Venäjän välillä toteutettavasta rajat ylittävästä yhteistyöohjelmasta. Sen kokonaisbudjetti on 72 miljoonaa euroa. Rahoituspäätökset koskevat Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014–2020 ohjelman kolmen ensimmäisen hakukierroksen hakemuksia. Neljäs hakukierros päättyi 15.6.2018, ja viides kierros sulkeutuu maaliskuussa 2019.

Lisätietoja:
Myyntipäällikkö FDI Venäjä Sergey Troshkov, p. 040 190 2561, sergey.troshkov@cursor.fi
Palvelujohtaja Jouni Eho, p. 040 190 2527,  jouni.eho@cursor.fi

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuva: Caj Koskinen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019