Tiedotteet

22.05.2017
Yhdysvaltalaisen huippuyliopisto MIT:n Sloan Management Schoolin viestinnän professori Neal Hartman on parhaillaan vierailulla Suomessa. Hartmanin toi Suomeen Kotkassa järjestettävä innovatiivinen korkeakoulukokeilu *SHIP Disruption Camp, joka kokoaa kahdeksi viikoksi 40 eri aineiden opiskelijaa eri puolilta maailmaa ratkomaan kotkalaisten yritysten liiketoimintahaasteita. *SHIP Disruption Campin tarkoituksena on viedä oppiminen luokkahuoneesta suoraan yrityksiin.
22.05.2017
Cursor aloittaa Digikioski kokeilun. Palveluiden ja tiedon siirtyminen internettiin sekä vielä enenevissä määrin mobiilipalveluihin, asettaa haasteita digitaitojen osaamiselle ja palveluiden käytölle. Digitalisaation yleistyessä on olemassa riski, että varsinkin iäkkäämmät ihmiset eivät pysy muutoksessa mukana. Halu ja osaaminen uusien laitteiden käyttöön eivät välttämättä kohtaa, ja kaikilla ei ole tukiverkostoa ympärillä opastamassa. Digitaalisten palveluiden tarkoituksena on helpottaa ihmisten arkea, ei suinkaan vaikeuttaa sitä. 
16.05.2017
Ruotsalainen Northvolt pitää Kotkaa tai Haminaa mahdollisena akkutehtaansa sijoituspaikkana. Yhtiön edustajat tutustuvat Kotkassa ja Haminassa tarjolla oleviin tontteihin ja seudun osaamiseen tiistaina 16.5. He tapaavat samalla myös Yhdysvaltain entisen suurlähettilään Bruce Oreckin ja Googlen edustajia, jotka eivät epäröi suositella aluetta.
Onnea uusille yrityksille Kotkan-Haminan seudulla
10.05.2017
Talouden kohenemisen myönteiset merkit alkavat näkyä myös uusien yritysten perustamisessa ja Kotkan-Haminan seudulle perustettiinkin kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa 50 % enemmän yrityksiä kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor toimii uusyrityskeskuksena Kotkan-Haminan seudulla ja toteuttaa aloittavan yrittäjän neuvontaa uusyrityskeskusmallin mukaisesti.  Cursorin aloittavan yrittäjän neuvonnassa perustanta kasvoi 19 %.
09.05.2017
Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Cursorin hallitus on tehnyt tänään 9.5.2017 päätöksen toimitusjohtajan johtajasopimuksen päättämisestä. Nykyinen toimitusjohtaja Mika Perttunen jättää tehtävänsä 9.5. Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön talous- ja hallintojohtaja Tiina Suni. Cursorin hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.
08.05.2017
Kotkasta tulee pop-up-yliopistokaupunki, kun *SHIP Disruption Camp alkaa 15.5.2017. Pop-up-yliopistoon saapuu eri puolilta maailmaa 40 eri aineiden opiskelijaa, jotka tarttuvat kahden viikon aikana paikallisten yritysten liiketoimintahaasteisiin. Kokeilu on uudenlaisen koulutuskonseptin rohkea prototyyppi, joka vie oppimisen luokkahuoneesta suoraan yrityksiin.
02.05.2017
Kotkan keskustan 12 taloyhtiössä testataan 2.5. lähtien uutta jätehuoltoon liittyvää JäteAppi-mobiilisovellusta. Sovellus on kohteiden asukkaiden käytössä noin neljän kuukauden ajan, ja sillä voidaan sekä edistää jäteastioiden oikea-aikaista tyhjennystä, jätepisteiden siisteyttä että oikeaa lajittelua. 
20.04.2017
Suomalaiset kuluttavat vaatteita ja kodintekstiilejä keskimäärin 13 kg henkeä kohti vuodessa eli Suomessa poistuu käytöstä noin 70 000 tonnia tekstiiliä vuosittain. Poistotekstiilin kiertotalouden ympärille syntyy jatkuvasti uusia kokeiluja, kehityshankkeita ja myös uusia yrityksiä. Yksi asiaa eteenpäin ajanut tekijä on se, että vuoden 2016 alusta lähtien poistotekstiilejä ei ole enää voinut sijoittaa kaatopaikalle, ja toisaalta niissä on paljon muutakin potentiaalia kuin energiakäyttö. 
19.04.2017
Työtä seudun uudistumisen ja vetovoiman hyväksi  Kotkan-Haminan seudun elinkeinopolitiikan suuntaviivat linjaava elinkeinostrategia uudistettiin vuonna 2016.  Seudun visio vuodelle 2025 kiteytyy kahteen sanaan: uudistunut ja vetovoimainen. Arvopohjana ovat rohkeus, avoimuus ja aitous, jotka edellyttävät päätöksentekokykyä, kansainvälisyyttä ja omaleimaista tekemistä. Tämä haastaa seudun kaikki toimijat entistä tiiviimpään yhteistyöhön uusien työpaikkojen ja kasvun aikaansaamiseksi. 
12.04.2017
Kotkan kaupunki ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestivät maaliskuussa kilpailun, jossa haettiin kestävän liikenteen ratkaisuja suurtapahtumiin, pilotointikohteena Kotkan Meripäivät sekä The Tall Ships Races vuonna 2017. Kilpailuun saatiin yhteensä seitsemän ehdotusta, jotka kattoivat monipuolisesti kestävän liikenteen ratkaisuja.
12.04.2017
Tuloksia Aineeton omaisuus yritysten voimavaraksi ESR-hankkeesta ja IPR-agenttien valmennusohjelmasta Mitä sellaisia kaupallisia mahdollisuuksia IPR-agentti/manageri voi nähdä, mitä yrittäjä tai PK-yrityksen johto itse ei oivalla? Patenttiasiamies auttaa yritystä suojaamaan oikeuksiaan, IPR-agentti kaupallistamaan niitä. IPR-agentti havaitsee, ideoi, etsii ostajat, myy, neuvottelee ja sopii sekä valvoo, että osapuolet saavat sen mitä sovitaan. Oikeat lisensointikumppanit voivat merkittävästi nopeuttaa kokonaan uusien markkinoiden avaamista.
06.04.2017
Kotkan-Haminan seudulla on aloittanut hankinta-asiamies osana kehittämisyhtiö Cursorin toimintaa. Hankinta-asiamies palvelee yrityksiä ja hankintayksiköitä julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa.
Muuttaja-analyysi
05.04.2017
Kotkan kaupunki ja Kotkan-Haminan kehittämisyhtiö Cursor Oy ovat panostaneet tänä vuonna tutkimuksiin, joilla selvitetään alueen vetovoimaa muuttajien näkökulmasta. Tutkimusten tuloksia aiotaan hyödyntää erityisesti tulevien kuntastrategioiden teossa. Aluetutkija, VTT Timo Aro on tehnyt Kotka-Haminan seudun ja Kotkan kaupungin muuttoliikeanalyysin. Hän korostaa tuloksissa erityisesti kahta asiaa:
30.03.2017
Kotkan-Haminan seudun markkinointitiimi vahvistuu, kun paljasjalkainen seutulainen Masa astuu remmiin (Masa ei halua esiintyä omalla nimellään vaan taiteilijanimen turvin). Masan tehtävänä on tutustua paikallisiin kulttuuriin ja kohteisiin sekä raportoida niistä omalla persoonallisella tavallaan. Masan osa-aikainen työsuhde jatkuu aina kesän Superviikkoon asti.
27.03.2017
Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvatusfoorumi kokoaa yhteen opettajia, yrittäjyyden opiskelijoita toiselta- ja korkea-asteelta, yrittäjiä ja yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoita ja toimijoita Vellamoon, Kotkaan!
02.03.2017
  Kotkan kesän The Tall Ship Races & Meripäivät -tapahtumissa kehitetään kestäviä liikenneratkaisuja  Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun, joka on suunnattu kestävää liikkumista edistäville tahoille. Haastekilpailun tavoitteena on löytää ja tukea henkilöliikenteen kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat suurten yleisötapahtumien asiakkaiden käyttäjäkokemusta. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Sitran kanssa.
13.02.2017
Viime vuoden loppupuolella alkanut talouden orastava nousu ei vielä vauhdittanut yritysten perustamista Kotkan-Haminan seudulla, vaan uusia yrityksiä syntyi 5 % vähemmän kuin vuonna 2015. Cursor toimii uusyrityskeskuksena Kotkan-Haminan seudulla ja toteuttaa aloittavan yrittäjän neuvontaa uusyrityskeskusmallin mukaisesti. Cursorin aloittavan yrittäjän neuvonnassa perustanta laski 3 %.
08.02.2017
Kotkan kaupunki, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy (Xamk) ja Cursor solmivat 8.2.17 sopimuksen, joka kehittää elinkeino-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on kehittää digitalisaation ja startup-ekosysteemin ympärille muodostuvaa tutkimus-, kehitys- ja koulutusympäristöä Kotkassa.  Yhteistyö luo pohjaa Kotkaan sijoittuvan Xamkin uuden korkeakoulukampuksen ja sitä vahvistavien toimintojen kehittämiselle. Kotkan kaupunginhallitus päätti sitoutumisesta yhteistyöhön kokouksessaan 19.12.2016. 
03.02.2017
Kotkassa järjestettiin 2.2.2017 Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää –semifinaali perusasteen ja 2. asteen opiskelijoille. Päivä alkoi yritysesittelyillä Ekamin Kotekon kampuksella ja iltapäivällä messuständit valtasivat kauppakeskus Pasaatin. Perusasteen voittajat: Paras yritysesittely: Ponikerho NY, Vehkalahden koulu Paras messupiste: Flos NY, Vehkalahden koulu Paras liikeidea: The Ice Cream Company NY, Vehkalahden koulu Paras myyjä: Dan’s Magic, Kotka Svenska Samskola
01.02.2017
Kymenlaakson uusi yrityskiihdyttämö Levelup Startup Accelerator aloittaa toimintansa helmikuun alussa.  Kiihdyttämötoiminnasta vastaa Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor, ja paikallisina sponsoreina sekä yritysmentoreina toimivat suunnittelu- ja konsultointiyritys Pöyry ja Kymenlaakson Osuuspankki.

Aloittava yrittäjä

Toimiva yritys

Tietoa Cursorista

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaa palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Copyright 2017