Tiedotteet

27.03.2017
Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvatusfoorumi kokoaa yhteen opettajia, yrittäjyyden opiskelijoita toiselta- ja korkea-asteelta, yrittäjiä ja yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoita ja toimijoita Vellamoon, Kotkaan!
02.03.2017
  Kotkan kesän The Tall Ship Races & Meripäivät -tapahtumissa kehitetään kestäviä liikenneratkaisuja  Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun, joka on suunnattu kestävää liikkumista edistäville tahoille. Haastekilpailun tavoitteena on löytää ja tukea henkilöliikenteen kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat suurten yleisötapahtumien asiakkaiden käyttäjäkokemusta. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Sitran kanssa.
13.02.2017
Viime vuoden loppupuolella alkanut talouden orastava nousu ei vielä vauhdittanut yritysten perustamista Kotkan-Haminan seudulla, vaan uusia yrityksiä syntyi 5 % vähemmän kuin vuonna 2015. Cursor toimii uusyrityskeskuksena Kotkan-Haminan seudulla ja toteuttaa aloittavan yrittäjän neuvontaa uusyrityskeskusmallin mukaisesti. Cursorin aloittavan yrittäjän neuvonnassa perustanta laski 3 %.
08.02.2017
Kotkan kaupunki, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy (Xamk) ja Cursor solmivat 8.2.17 sopimuksen, joka kehittää elinkeino-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on kehittää digitalisaation ja startup-ekosysteemin ympärille muodostuvaa tutkimus-, kehitys- ja koulutusympäristöä Kotkassa.  Yhteistyö luo pohjaa Kotkaan sijoittuvan Xamkin uuden korkeakoulukampuksen ja sitä vahvistavien toimintojen kehittämiselle. Kotkan kaupunginhallitus päätti sitoutumisesta yhteistyöhön kokouksessaan 19.12.2016. 
03.02.2017
Kotkassa järjestettiin 2.2.2017 Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää –semifinaali perusasteen ja 2. asteen opiskelijoille. Päivä alkoi yritysesittelyillä Ekamin Kotekon kampuksella ja iltapäivällä messuständit valtasivat kauppakeskus Pasaatin. Perusasteen voittajat: Paras yritysesittely: Ponikerho NY, Vehkalahden koulu Paras messupiste: Flos NY, Vehkalahden koulu Paras liikeidea: The Ice Cream Company NY, Vehkalahden koulu Paras myyjä: Dan’s Magic, Kotka Svenska Samskola
01.02.2017
Kymenlaakson uusi yrityskiihdyttämö Levelup Startup Accelerator aloittaa toimintansa helmikuun alussa.  Kiihdyttämötoiminnasta vastaa Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor, ja paikallisina sponsoreina sekä yritysmentoreina toimivat suunnittelu- ja konsultointiyritys Pöyry ja Kymenlaakson Osuuspankki.
26.01.2017
Sähköautoja valmistava yhdysvaltalaisyritys Tesla hakee parhaillaan sijoittumispaikkaa akku- ja autotehtaalle Euroopasta. Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy on valmistellut Finprolle aineiston, josta käy ilmi Kaakkois-Suomen valmiudet ottaa vastaan miljardiluokan investointi ja löytää potentiaaliselle sijoittujalle tarvittava määrä työvoimaa useista maakunnista.
19.01.2017
Neljälle itäisen Suomenlahden venesatamalle on veistelty uudet liiketoimintakonseptit vuoden 2016 aikana. Kohteina ovat olleet Porvoon uusi vierassatama, Loviisan Laivasilta, Haminan Tervasaari ja itäisimpänä Virolahden Klamila. Konseptit kokosi FCG Suunnittelu ja tekniikka seudullisten elinkeinoyhtiöiden, Posintran ja Cursorin, toimeksiannosta.
18.01.2017
Cursorin ja Kotkan kaupungin tilaama asiantuntijatyö Kantasataman alueen tapahtumallisuuden ja tapahtumaympäristöjen kehittämiseksi käynnistyy. Cursorin ja kaupungin kilpailuttaman asiantuntijatyön tavoitteena on kevään 2017 aikana tutkia tapahtumaympäristöjen tarpeen ja tapahtumayhteistyön elinkelpoisia toimintamalleja Kantasataman alueella Kotkan seudun elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn kehittämisen tueksi erityisesti matkailun näkökulmasta. 
Hyvää Joulua!
21.12.2016
Cursorin aulapalvelu Eagle-talon (os. Kyminlinnantie 6, Kotka) ala-aulassa on avoinna joulunaikaan seuraavasti:
07.11.2016
Mukaan ensimmäiseen ohjelmaan valitaan 5-8 lupaavinta ja menestyspotentiaalisinta tiimiä.
03.11.2016
Uusi, koko Kymenlaakson yhteinen tapahtumakalenteri otettiin käyttöön 24.10.2016 osoitteessa Kymenlaaksonyt.fi. Tavoitteena on saada kaikki seudun tapahtumien järjestäjät ilmoittamaan tapahtumistaan yhdessä kalenterissa. Kalenterin toiminnasta toivotaan palautetta!
27.10.2016
Sauna from Finlandin asiantuntija Pekka Krookin mukaan "sauna-allalla menee hyvin". Saunan laatukriteereissä painottuvat puhtaus, turvallisuus ja moniaistiset elämykset. Asiakkaat ovat kiinnostuneita saunasta hyvinvointinsa, yhteisöllisen viihtymisen ja terveyden lähteenä. Sauna from Finland, tulee Kotkaan kertomaan kuinka he tekevät työtä maailman parhaan saunaelämyksen puolesta. Sauna-teema on kokoava ala, johon lisäksi liittyvät muun muassa hyvinvointi-, terveys- ja rakennusala sekä luovat alat. 
21.10.2016
Kotkan-Haminan seutukunnan hankintoja koskeva selvitys on valmistunut. Se kuvaa kunnallisten hankintojen alueellista jakautumista sekä osoittaa mahdollisuuksia hankintojen paikallisuusasteen nostamiseksi.  Selvityksen keskeisiä teemoja ovat elinvoima-ajattelun ja innovatiivisten hankintojen kehittäminen seudulla. Selvitystyö osoittaa, että hankintojen kohdentamisella on suuret aluetaloudelliset vaikutukset. Seutukunnan kuntien tekemät hankinnat tuottavat satoja työpaikkoja seutukuntaan, maakuntaan ja koko maahan. 
27.09.2016
Uintia, pyöräilyä ja muita matkailuhittejä Kaakon maaseutumatkailupäivässä kuullaan, mitä matkailijat haluavat tehdä Suomessa. Maaseudun matkailuyrittäminen ei tarkoita vain mökkimajoituksen tarjoamista tai kotieläinpuiston perustamista. Se voi olla myös hillojen valmistusta, yrttien viljelyä tai luontoretkien järjestämistä. Pyöräily on kovassa suosiossa Euroopassa, mutta Suomeen siihen ei ole vielä oikein havahduttu.
26.09.2016
Kotkan Mussaloon ollaan rakentamassa erittäin ympäristöystävällistä datakeskusta. Yhteistyössä ovat mukana teknologiatoimittaja Siemens, Kotkan energia, Kotkan-Haminan kehittämisyhtiö Cursor sekä projektikehitysyhtiö Datamus. "Kaikki osapuolet, asiakkaat mukaan lukien, hyötyvät uudesta ja ainutlaatuisesta yhteistyömallista. Siemensin ja Kotkan energian valmiiksi kehitellyt tekniset ratkaisut, toimiva kumppaniverkosto sekä pitkälle suunniteltu toimintamalli nopeuttavat ja helpottavat projektia", Cursorin myyntipäällikkö Janne Korkeamäki kertoo.
20.09.2016
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27.– 29.9.2016 järjestettävillä Alihankinta-messuilla ovat mukana teollisuuden alihankinnan ja teollisten palvelujen ammattilaiset Suomesta ja maailmalta. Osastolla yhdessä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa ovat mukana seuraavat metallialan alihankintaan, tilaustöihin ja teollisuuden palveluihin erikoistuneet yritykset: HNR-Konepaja Oy Jalotakka Oy
19.09.2016
Taustatietoa: Karhulan lukio aloitti 2000-luvun alussa yhteistyön Kaakkois-Espanjassa sijaitsevan Instituto Alfonso X El Sabio –lukion kanssa. Neljä kertaa tehtiin oppilasvaihto, jossa Karhulan lukion 20 opiskelijaa oli  10 päivää vierailulla Murciassa ja murcialainen opiskelijaryhmä tuli saman vuoden aikana vastavierailulle.  Opiskelijat asuivat toistensa luona vastavuoroisesti ja ottivat osaa oppitunteihin. Oppilaille järjestettiin myös vapaa-ajalla ohjelmaa: tutustuttiin paikallisiin nähtävyyksiin ja kummankin maan elämään mahdollisimman monipuolisesti.
12.09.2016
Seitsemän kuukautta sitten pääkaupunkiseudulla toimintansa aloittanut ResQ Club -ruuanpelastuspalvelu on saavuttanut suursuosion ja kasvaa vauhdilla. Muutaman viikon takaisen Hollannin ja Viron lanseerausten jälkeen ResQ aloittaa toimintansa 12.9. Kotkan-Haminan seudulla 15 ravintolan ja kahvilan voimin, joiden määrää kasvatetaan tulevaisuudessa. 
30.08.2016
Maanantaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää. Kotkassa päivää juhlistetaan Katariinantorilla Business-Akatemia -hankkeen järjestämässä toritempauksessa klo 14-17. Business-Akatemia haluaa tapahtumallaan muistuttaa yrittämisen tärkeydestä tuomalla yhteen yrittäjyyttä tukevat organisaatiot ja tahot esittelemään toimintaansa suurelle yleisölle.

Aloittava yrittäjä

Toimiva yritys

Tietoa Cursorista

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaa palautetta osoitteeseen info@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Copyright 2016