Cursor mukana merkittävässä kansallisessa Thing2Data -työssä

Thing2Data -konsortiohankkeessa tehdään uraauurtavaa kehittämistyötä suomalaisen liike-elämän ja koko yhteiskunnan hyväksi.  Kyse on avoimesta rajapinnasta, jonka odotetaan vaikuttavan tulevaisuudessa sekä yritysten tietojärjestelmiin että kuluttajien älypuhelinsovelluksiin. Thing2Data kytkee yhteen hallitusohjelmassa mainitun MyDatan ja tavaroiden internetin selväpiirteisesti hajautetuksi tietoturvalliseksi tilojen, laitteiden ja tavaroiden pilveksi. Palvelu hyödyttää sekä yrityksiä että kuluttajia. 

Esineiden internetin kehittymiselle Suomessa on Thing2Data -hankkeen ja Risto Linturin aloitteen ansiosta loistavat edellytykset tuottaa sellaista uutta, mitä juuri nyt tarvitaan. Tarvittava muutos ei ole ainoastaan teknologinen, vaan myös kulttuurinen -  IoT –murros tarvitsee ehdottomasti niin suuret, kuin pienet pk-yritykset saman pöydän ääreen. 

Thing2Data -hankkeen käynnistäjänä on toiminut Sovelton hallituksen puheenjohtaja Risto Linturi ja hankkeen toimeenpanija on Sovelto Oyj. Julkistushetkellä osallistumisensa ovat vahvistaneet: Cursor, Fujitsu, Huoltovarmuuskeskus, Innofactor, Kouvola Innovation, Liikennevirasto, LVM, Microsoft, Tieto, Vantaan kaupunki ja VR. 

Konsortio tekee kaksivuotisessa hankkeessa esineiden internetin avoimien rajapintojen protokollan ja ohjelmistoalustan, sekä Thing2Data esineiden yksilöllisen identiteetin – ja työn tulos on kaikkien hyödynnettävissä.  ”Kyse on täysin uudesta tavasta ohjata ei-älykkäitä esineitä pilvipalvelusta käsin. Tosin ”ohjaaminen” on väärä ajatusmalli, koska jatkossa identiteetin omaava esine voi itse ilmoittaa huoltotarpeestaan tai määränpäänsä ja maksaa saamansa palvelun ja jopa vuokrata tai myydä itse itsensä. Tavaraan liitettävä äly siis ohjaa itseään automaattisesti. Tavaroiden ja rakenteiden digitalisointi voidaan toteuttaa näillä keinoin nopeasti. Suomen osalta säästöt voisivat optimaalisesti kasvaa jopa 10-20 miljardin euron tasolle vuosittain, puhumattakaan uusista liiketoimintamahdollisuuksista”, sanoo Risto Linturi.

Cursorin ja Sovelton yhteistyö sai alkunsa vuoden 2015 elokuussa Höyrypanimolla järjestetyssä Internet of Things ja kyberturvallisuus –tapahtumassa, mihin projektipäällikkö Noora Kiili kutsui Linturin pääpuhujaksi iltapäivän IoT -osuuteen. ”Linturi vilpittömästi innostui tapahtumassa kuulemistaan seudun yrityspuheenvuoroista ja IoT –selvitystyöstämme niin, että saimme pian kutsun lähteä mukaan hankkeeseen, ” Noora Kiili sanoo. ”Yksi keskeisiä ajatuksia, mitä minulle jäi mieleen teknologia-visiönäärin puheenvuorosta  oli se, että 100 vuotta sitten olleista ammateista on tänä päivänä jäljellä enää prosentti. Työ, teollisuus ja liike-elämä muuttuvat vääjäämättä kuten aina, mutta kysymys onkin siinä osataanko Suomessa tarttua niihin uusiin mahdollisuuksiin, joista tulevaisuuden työpaikat syntyvät? Olen optimisti, ja uskon, että meidän yrityksistä löytyvä osaaminen, luovuus ja talonpoikaisjärki kehittävät jatkossakin mitä parhaimpia palveluja ja tekemisen tapoja eri elämän alueille.” 

Lisää tietoa hankkeesta Sovelton tiedotteesta:

http://www.sovelto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tavarat-alykkaiksi-laajan-konsortion-voimin 

Lisätietoja Cursorin osallistumisesta:

Petri Tolmunen, Pelit ja ICT ohjelmapäällikkö, kansainvälisten asiain päällikkö, +358 40 1902533

Noora Kiili, projektipäällikkö ICT, Aineeton omaisuus ja hyötysovellukset, +358 40 190 2573

Cursorin Pelit ja ICT -osaamisala palvelee mm. pelistudioita, Health Tech- ja pelialan asiantuntijapalveluita tarjoavia yrityksiä, IPR-intensiivistä liiketoimintaa sekä teollisten alojen uusiutumista ICT:n soveltamisen ja investointien löytämisen avulla (SOTE-sektori, kyberturvallisuus ja Internet of Things).

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019