Cleantech-asiantuntija Esa

Olen Esa Partanen  –  Cleantech -asiantuntija

Kuka olen ja mistä tulen

Toimin Cursorissa asiantuntijana tehtävissä, jotka liittyvät etenkin kestävään kehitykseen sekä ns. Cleantech-sektoriin.  Olen reilu kolmekymppinen, taustaltani ympäristötekniikan DI.  Olen ollut Cursorilla vuoden 2015 alusta, sitä ennen toimin Kotkan kaupungilla energia- ja ilmastoasiantuntijana kaupunkisuunnittelussa 2,5 vuotta ja Kymenlaakson Jäte Oy:llä projekti-insinöörinä 1,5 vuotta. 

Olen kotoisin Länsi-Suomesta, ja muutimme vaimoni kanssa Kotka-Hamina seudulle Lappeenrannasta opiskelujen jälkeen 2010 keväällä töiden myötä. Olemme asuneet seudulla sekä Kotkan että Haminan upeissa maisemissa, nykyään asumme Kotkan ainutlaatuisessa keskustassa.

Mikä cleantech?

Cleantech on melko tuore muotisana, joten on syytä tarkentaa. Cleantech-sektorilla tarkoitetaan ratkaisuja (yleensä tekniikkaa), joilla säästetään ympäristöä esim. energiansäästön, parantuneen kierrätyksen tai vähähiilisen liikenteen myötä. Eli se ei tarkoita pelkästään tehokkaaseen siivoukseen liittyvää tekniikkaa . 

Cursorissa toimin tällä hetkellä 

Seudun maankäytön suunnitteluun sekä investointien edistämiseen liittyvässä projektissa, jossa oma rooli on mm. katsoa asiaa ekotehokkuuden sekä em. cleantech-sektorin liiketoimintaedellytysten kannalta. Yritysten välisiä, kiertotaloutta ja resurssitehokkuutta edistäviä ideoita synnyttävässä ja mahdollistavassa projektissa sekä puupolttoaineiden vientimahdollisuuksia edistävässä projektissa.

Vapaa-aikanani

Ei ole tekemisen puutetta, vaan aika kuluu kuin siivillä pikkulapsivaiheen myötä; vaikka elämä on vaiheen myötä tiivistä, on myös mahtava rooli olla kahden pienen ihmisen elämän alkutaipaleella yksi tärkeimmistä ihmisistä.
Aiemmat aktiiviharrastukseni ovat olleet lintuharrastus ja urheilu, ja näistä ensimmäistä pidän jonkin verran yllä edelleen hienolla rannikollamme. Urheilu on nykyään lähinnä arkipyöräilyä asioinnin, linturetkien sekä ajoittaisen työmatkapyöräilyn myötä. 
Pyörällä liikkumiseen on hyvä kannuste se, että onnistuimme luopumaan autosta viime kesänä. Toki pääosa matkustuksestani (niin vapaa-aikana kuin työmatkoilla) hoituu nykyään bussilla / junalla.

Vinkkini

Ilmastonmuutos on asia, joka kannattaa ottaa tosissaan. Onneksi se ei ole vain uhka, vaan myös mahdollisuus monelle suomalaiselle yritykselle, sillä kasvihuonekaasupäästöjä säästäville ratkaisuille on nähtävissä kasvavat ja välttämättömät markkinat.

Kysy minulta

  • Vinkkejä / kontakteja, jos mielessäsi on liiketoiminnan kehittämisidea, joka liittyy uusiutuvaan energiaan tai muuhun cleantech-sektoriin.
  • Myös muuta energiaan, jätteisiin, kestävään liikenteeseen liittyvää
  • Sekä linnuista :)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019