BioA-lannoitetehdas aloitti toimintansa Kotkassa

BioA ja Jari Järvinen

 

BioA on kehittänyt uuden suomalaisen kierrätyslannoitteen niin Suomen kuin maailmanmarkkinoille. Kotkassa toimivan BioA:n ensimmäinen lannoitetehdas aloitti toimintansa tänään. Maanviljelijöillä ei ole ennen tätä ollut mahdollisuutta laaja-alaiseen kierrätyslannoitteiden käyttöön. 

BioA-kierrätyslannoite saa alkunsa paperi- tai sellutehtaan toiminnasta syntyvistä sivuvirroista. Nämä sivuvirrat ovat teollisuudelle hyödyttömiä. BioA:n avulla sivuvirrat saavat uuden elämän. Ympäristö kiittää: BioA:n kierrätyslannoite säästää energiaa ja luonnonvaroja, ravitsee itse maaperää sekä auttaa kasveja hyödyntämään paremmin myös maaperän omia ravinteita.
BioA-lannoitetehtaan kehityksessä ovat olleet mukana mm. Cursor Oy, UPM, Stora Enso sekä useita yliopistoja, kuten Aalto yliopisto, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto.

“10 vuoden kehitystyö on kulminoitunut tähän päivään. Näimme tarpeen jo vuosikymmen sitten. Halusimme, että maanviljelijöillä on mahdollisuus valita lannoite, joka on tehokas mutta säästää silti ympäristöä. Kehitimme raemuotoisen, kierrätysmateriaaleja hyödyntävän lannoitteen, jota pystymme muokkaamaan sellaiseksi kuin viljelijä haluaa. Ja mikä myös tärkeää: lannoitteet voi ottaa käyttöön viljelijöiden olemassa olevilla kylvölaitteilla. Uusi lannoitteemme mahdollistaa ensimmäistä kertaa kiertotalouslannoitteiden laajamittaisen käytön suomalaisilla maatiloilla”, sanoo BioA:n toimitusjohtaja Jari Järvinen

BioA:n kalkitsevan NK-lannoitteen 26-2 jakelijana Suomessa toimii Viljelijän Avena Berner. 

“Berner on ollut 100 vuotta mukana kehittämässä suomalaista maataloutta. Vastuullisuus ja kierrätysmateriaalit ovat tänä päivänä tärkeitä, joten Bernerille oli looginen askel ryhtyä BioA:n kierrätyslannoitteen jakelijaksi Suomessa. Meille on tärkeää turvata maanviljelijöiden elinkeino sekä satotasot ja tuotannon laatu sekä samalla vähentää ympäristön kuormitusta”, sanoo Bernerin toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.

Maailman lannoitemarkkinoiden odotetaan kasvavan noin 30 prosenttia 152 miljardiin dollariin vuosien 2014 ja 2020 välillä. Uuden kierrätyslannoitteen avulla maatilat niin Suomessa kuin maailmalla voivat siirtyä fossiilitaloudesta kohti ympäristöystävällisempää kierto- ja biotaloutta.

Lisätietoja
Jari Järvinen, toimitusjohtaja, BioA Oy, puh. 040 680 7870, jari.jarvinen@bioa.fi
Antti Korpiniemi, toimitusjohtaja, Berner Oy, puh. 050 551 3720, antti.korpiniemi@berner.fi
Kalle Erkkola, osastonjohtaja, Berner Oy, Viljelijän Avena Berner, puh. 050 341 4848, kalle.erkkola@berner.fi

Kuvassa tj. Jari Järvinen (kuva Tiina Suni)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019