Alvar Aallon Sunilaan haetaan kansainvälisiä sijoittajia Japanista

Kantola aula kuva Rurik Wasastjerna.jpg

Alvar Aallon suunnittelema Sunilan alue Kotkasta on 25.–27.4. esillä Tokiossa, jossa sitä markkinoidaan Licensing Expo Japan -messuilla.

Aalto Sunila Design -brändillä aluetta Japanissa esittelee Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor. 

Japanissa kiinnostus suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria kohtaan on laajaa. Sunilan alueelle haetaan sijoittajia ja yrittäjiä.

”Alvar Aalto 120 -juhlavuonna on erityisen hyvä hetki markkinoida Sunilaa japanilaisille sijoittajille ja toimijoille”, arvioi Cursorilla Sunilan kehittämistyötä vetävä Noora Kiili. Viime vuonna Licensing Expo Japan -messutapahtuma keräsi 200 näytteilleasettajaa, 350 brändiä ja 1 300 kävijää. Tänä vuonna messujen odotetaan kasvavan.

Sunila esittäytyy luovan talouden agentteja ja managereita edustavan AGMA ry:n organisoimalla myyntiosastolla, jossa mukana on noin 10 suomalaista brändiä. Osastolle odotetaan erityisesti Alvar Aallosta, Artekista ja yleisemmin suomalaisesta muotoilusta kiinnostuneita kävijöitä. Myös Suomen Japanin suurlähetystö osallistuu kontakteillaan osaston markkinointiin.  

Sunilaan Suomen ensimmäinen Alvar Aalto -boutiquehotelli?

Sunilan alueelta löytyy runsaasti potentiaalia erilaisille matkailupalveluille mm. ainutlaatuiselle majoitustarjonnalle. ”Boutique-hotellikonseptia hahmotellaan myynnissä olevaan entiseen sauna- ja pesularakennukseen, jossa toimi aikaisemmin Aallon maja. Kotkan kaupungin omistama tehtaanjohtajan asuintalo Kantola sekä alueen huoneistot voisivat yhdessä hotellikiinteistön kanssa muodostaa kiinnostavan uudenlaisen majoitustarjonnan aidossa Alvar Aallon ympäristössä”, arvioi Noora Kiili.

Tehtaanjohtajan asunnoksi vuonna 1937 valmistunut Kantola rantasaunoineen on nykyisin Kotkan kaupungin omistuksessa. Kantola on varattavissa erilaisiin tilaisuuksiin mm. kokous- ja juhlakäyttöön kaupungin asiakaspalvelupiste Ruorin kautta. 
”Sunilan alue on aito Alvar Aalto -elämys tehtaan yhdyskunnan maisemissa. Koko alueen historia perustuu mäntyyn – tukin uittoon, sahatoimintaan ja sellutehtaaseen. Sunilassa kohtaavat kirjaimellisesti luonto ja teollisuus”.

Sunilan sellutehtaan asuinalueen viehätys on männyt, joiden väliin talot on sijoiteltu. Kuva arkkitehti Rurik Wasastjerna

Aalto-kohteista matkailureitti

Alvar Aalto -säätiössä valmistellaan parhaillaan valtakunnallista Alvar Aalto -matkailureittiä, joka kokoaa Alvar Aallon suunnittelemia kohteita matkailuelämyksiksi. Reittiä tehdään tiiviissä yhteistyössä eri puolella Suomea sijaitsevien Alvar Aalto -kaupunkien kanssa. Valtakunnalliseen Alvar Aalto -kaupunkien verkostoon kuuluvat myös Kotkan ja Haminan kaupungit. Matkailureittiä esittelevä sivusto visit.alvaraalto.fi avautuu 24.5.2018. Matkailureittityötä säätiössä koordinoi Noora Kiili.

Lisätietoja: Noora Kiili, projektipäällikkö, Cursor Oy, 040 190 2573, noora.kiili@cursor.fi

Yläkuva: Kotkan kaupungin omistama tehtaanjohtajan talo Kantola rantasaunoineen on vuokrattavissa kokous- ja juhlakäyttöön. Kuva Rurik Wasatjerna

Sunilan alue

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Sunila on Kotkan-Haminan seudun kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtuurikohde ja arkkitehtimestarin tuotannon laajin toteutunut kokonaisuus. Alueen keskipisteenä oleva Sunilan tehdas tarvitsi myös läheisyyteensä asuinrakennuksia tehtaan työväestölle ja virkailijoille. Asemakaavassa suojellussa Sunilassa on tehtaanjohtajan asuintalo Kantola ja rantasauna, 12 rivi- ja kerrosasuintaloa ja muotokieleltään mielenkiintoisia huoltorakennuksia.

Lue lisää seutusivustoltamme Visitkotkahamina.fi

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019