Yritystarinat

Tutustu alueen yritysten menestystarinoihin! 

Karhulan Valimo syntyi, kun Sulzer Pumps Finland ilmoitti sulkevansa Karhulan valimon.  Valimo on ja pysyy paikkakunnalla.

Haminalainen Sevenon aloitti 20 vuotta sitten kotona, piharakennukseenn perustetussa työhuoneessa. Nykyiset studiotilat ovat olleet neljä vuotta, ja tähtäimenä ovat kansainväliset markkinat.

Olimme mukana yhtenä Venture Gym -yrityskiihdyttämön pilottiyrityksistä. Tästä oli meille todella suuri apu, ja pilotin puitteissa tehdyt asiat auttoivat yrityksemme kasvua merkittävästi - näiden ansiosta kolminkertaistimme kasvuvauhtimme. Koimme tämän auttavan juuri suurimpaan haasteeseemme, eli lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteiden kanssa tasapainottelemiseen.

Palvelut bonusta verkko-ostoksista, mukana yli 400 verkkokauppaa
Kolmen suosituimman suomalaisen kanta-asiakasohjelman joukossa
Ryhmähyödyt

Saimme hyvin käytännönläheisiä vinkkejä, vastauksia jokaiseen kysymykseen ja ennen kaikkea turvaa siitä, että olemme oikealla tiellä. Ilman Cursoria monen asian selvittely olisi ollut paljon vaikeampaa ja muutamaan ylimääräiseen kompastuskiveenkin olisi varmaan tullut törmättyä. Henkilökohtaisessa neuvonnassa voi pohtia juuri niitä aiheita, jotka todennäköisimmin tulevat tuottamaan ongelmia. Ei koskaan ole tyhmää kysyä, tyhmää on jättää kysymättä.

Edelfeltinkatu 13, Hovinsaari
lasten- ja aikuisten kirppis, urheiluvälinedivari, eko & design -putiikki, luomukahvio, leikkipaikka, juhlasuunnittelu, markkinointi- ja tapahtumasuunnittelu
2012
5 vuoden päästä franchising-ketju
Eko- ja tapahtumapuoti

Mietin, miten pukeminen voisi olla helpompaa, jolloin aikaa jäisi muulle – vaikkapa tärkeälle yhdessäololle. Kaikilla on myös oikeus pukeutua kauniisti ja mukavasti. Se parantaa mielialaa ja elämänlaatua. HelppoAsun vaatteisiin olen pystynyt tiivistämään kaiken tähän asti oppimani.

Minulle oma yritys tarkoittaa myöhäisiä iltoja ja aikaisia aamuja. Se tarkoittaa että ajattelen työasioita lähes koko valveillaoloajan; mitä muuta voin vielä tehdä? Mitä voin vielä parantaa että yritys on yhä menestyksekkäämpi ja kannattavampi? Oma yritys merkitsee siis paljon työtä mutta samalla se tarkoittaa myös sitä, että kaikki tuo kova työ palkitaan – yritys antaa sitä enemmän mitä enemmän siihen panostaa.

Suomen Karamellitehdas
2015
makeisten valmistus

Seppälän tilalla pääosassa ovat eläimet. Eläinten hoito on aina ollut lähellä aiemmin lähes 20 vuotta maatalouslomittajan töitä tehneen Anun sydäntä. Eläinten hyvä pito on se tärkein asia. Vuodet maatalouslomittajana opettivat eläinten hoidon ja ymmärryksen eri tuotantovaiheista. Tilalla panostetaan vahvasti eläinten hyvinvointiin. 

Peltotie 30, Miehikkälä

Asiakkaalle annetut lupaukset pidetään ja tavoitteena on että ne vielä ylitetään. Itseään pitää aina kyseenalaistaa – pitää miettiä jatkuvasti voiko asiat tehdä uudella tavalla.

Korjaamotie 5, Hamina

Pelien suunnittelussa pyrimme etsimään tutuista ja vakiintuneista asioista uusia lähestymistapoja. Yleensä se voi olla vaikka jonkin tutun pelin ja sen pelilogiikan toteuttaminen uudella tavalla.

Omilla valinnoilla on mahdollisuus omassa arjessa kantaa kortensa kekoon ympäristön hyväksi. Haluamme tarjota ihmisille välineitä parempiin valintoihin ja kun tarpeeksi moni tekee hyviä valintoja, niin tapahtuu hyviä asioita.

Ansaskuja 9B, 49400 HAMINA
2005

Tärkeimpiin arvoihin yrityksessä lukeutuvatkin töiden laatu ja oman työn arvostus. Asiakkaat antavat usein Timolle suunnitteluun vapaat kädet ja näin ollen työssä pääsee myös käyttämään luovuutta ja joskus toteuttamaan myös niitä villeimpiä ideoita.  ”Suurin osa asiakkaista palaa takaisin ja uusia tulee joka vuosi” Timo kertoo.

Parasta yrittäjyydessä on asiakaslähtöinen toiminta ja tässä työssä asiakaspalaute tulee saman tien.

2006
Kulttuuri- ja tapahtumatuotanto

Asiakkaiden tuntemus on kaiken A ja O. ”Viikosta riippuen jopa 70 % tuotteistamme on omalla riskillä myyntiin ottamiamme. Vuosien saatossa olemme oppineet millaiset tuotteet asiakkaita eri alueilla miellyttävät”.

”Monta isoa ja pientä asiaa pitää hallita. Yrittäjä on monen alan asiantuntija ja aina on oltava valmis ottamaan selvää uusista asioista. Huippuhetkiä on kuulla miten ruokamme on sopinut asiakkaan lemmikeille. Meillä on paljon pitkäaikaisia asiakkaita, jotka ovat ruokkineet jo useampia koirasukupolvia Kennel-Rehun tuotteilla”.

Rannikkoseutu sopii hyvin moottorivarjoliitoon, kunhan tuuli on tasainen. Moottorin kanssa päästään hyvällä kelillä jopa kilometrin korkeuteen. Rantaviivan tuntumassa maisemien ihailu on mahtava kokemus. Sesonki voi myös jatkua pitkälle syksyyn, jos on kuivat ja pienituuliset kelit.

Hyvät ja kestävät suhteet niin asiakkaisiin, suunnittelijoihin kuin valmistajiin ovat meidän toimintamme ydin. Toimimme linkkinä kaikkien toimijoiden välillä ja meidän tehtävänämme on varmistaa, että kaikki osa-alueet toimivat yhteen. Asiakaslähtöisyys on aina ollut tärkeää ja tulee sitä olemaan. 

Me lähdemme siitä, että koti on lapsen paras paikka ja me haluamme olla se toiseksi paras paikka.  Lapsi- ja perhelähtöisyys on yksi hoidon kulmakivistä ja haluamme toimia vanhempien kasvatuskumppaneina ja tukea perheitä heidän arjessaan päivähoidon kautta. Pienryhmässä on helppo huomioida yksilöllisesti lapsia, mutta toki kasvattaa heitä myös yhteisöllisyyteen. Pyhtäällä riittää luontoa ja metsää, siksi luonto- ja liikuntapainotteisuus on myös osa jokapäiväistä toimintaamme.

Aloittava yrittäjä

Toimiva yritys

Tietoa Cursorista

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaa palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Copyright 2017