3D-tulostuksen osaamista Karhulan teollisuuspuistossa

Kuva: suutin 3D tulostimella

 

Karhulan teollisuuspuistossa on 1.5.2017 aloittanut 3D-skannausta, -tulostusta ja -suunnittelua lisäävää valmistusta varten tuottava yritys Novela 3D Oy, jonka tavoitteista keskeisimpänä on yhdessä yritysten kanssa viedä suomalaista 3D-tulostusta kokeiluista ja prototyypeistä teolliseen tuotantoon. Ainetta lisäävän valmistuksen (AM) eli 3D-tulostamisen kehittämiseen ja tunnetuksi tekemiseen Kotkan-Hamina seudulla ja koko Suomessa keskittynyt 3D-valmistuksen innovaatiokeskittymä-hanke, 3D Navetta, on päässyt tavoitteiden mukaisesti ja suunnitellusti maaliinsa. 

Hankkeen tavoitteena oli luoda uutta liiketoimintaa ja tukea Kymenlaakson teollisuuden rakenteen uudistumista hyvien verkostojen tukemana etenkin teollisuusyritysten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti sekä jakaa ja kasvattaa näkemystä 3D-tulostamisen mahdollisuuksista eri liiketoimintojen kehittäjänä.Yritykset tiedostavat alan tarjoamat mahdollisuudet ja 3D-tulostuksen tietämys on selvästi kasvussa,
mutta oikeiden käyttökohteiden löytämiseen tarvitaan apuja, eikä suuressa osassa yrityksistä alan tuntemus kuitenkaan ole vielä tarvittavalla tasolla.

Hanke toteutettiin yhteistyössä Aalto yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Cursor Oy:n kanssa. Voidaankin todeta käytettävissä olleen ja myös jatkossa olevan Suomen parhaat 3D-valmistuksen asiantuntijat.

Hankkeen aikana syvempiä yrityskontakteja on ollut n. 40 kpl joista 15 on tehty erilaisia yrityskohtaisia pilotointeja. Seudun oppilaitoksissa on pidetty lukuisia eri tilaisuuksia niin oppilaille kuin opetushenkilökunnalle. Tilaisuuksissa on ollut paikalla yhteensä n. 1000 kuulijaa, joiden lisäksi 3D Navetalla on vieraillut lukuisa joukko yksityishenkilöitä ja edustajia eri sidosryhmistä.

3D Navetta on nyt 3D Novela

Novela 3D Oy tarjoaa yrityksille 3D-tulostus-, 3D-suunnittelu-, koulutus- ja 3D-skannauspalveluja itse toteutettuna tai hyvän toimivan kansainvälisen verkoston kautta. Kohteina ovat mm. ”nopeat varaosat” esim. skannauksen ja 3D-mallinnuksen kautta sekä erilaisten eri materiaaleista valmistettujen protojen ja soveltuvien sarjojen tulostaminen. Kiinnostus metallien tulostamiseen kasvaa koko ajan laitteiden ja materiaalien kehittyessä. Metallitulostus itse toteutettuna on yrityksen keskeisiä tavoitteita.

Yritys tulee jatkamaan 3D Navetan aloittamia 3D-tulostuksen palveluita seudulla sekä edistämään tiedon leviämistä ja aktivoimaan eri alojen yrityksiä mm. omien tuotteidensa kehittämiseen. Yritys on osana Novela Group yritysryhmää.

Lisätietoja:
Novela 3D Oy, toimitusjohtaja Markku Lindqvist, tel. 050 5225 016, markku.lindqvist90@gmail.com
Cursor Oy, asiantuntija Jouko Luode, tel. 040 190 2551, jouko.luode@cursor.fi

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018