Cursorin apu tuo rahaa ja valoa

 

Meneillään oleva koronaepidemia kurittaa monia yrittäjiä. Valoa tilanteeseen ja rahallista apua voivat tuoda Cursorin tuki ja neuvot. 
- Kiitän Cursorin apua tosi paljon. Ilman sitä en olisi saanut tukea, arvioi ELY-keskuksen tuen saanut kotkalainen yrittäjä Sauli Orimus.

Erämys – Keisarin Kosket Oy on Sauli Orimuksen 1998 perustama matkailualan yritys. Kymijoen Kultaalla sijaitsevan yrityksen toiminta ja palvelut ovat vuosien saatossa kasvaneet ja laajentuneet. Yritys tuottaa koskenlaskua, melontaa, koskiuintia, jokiristeilyjä, joogaa, team building -työpajoja, saunomista, majoitusta ja cateringiä. 

Matkailuyritykseen koronalla oli suuri vaikutus.
- Asiakkaat katosivat tyystin – mitään ei tapahtunut. Joitakin mökkivarauksia on toukokuulle, Orimus kertoo.

 

Kuvat yrityksen toiminnasta ennen koronaepidemiaa.

Uudessa yrityksille vaikeassa tilanteessa Cursorin henkilökunta on aktiivisesti ollut yhteyksissä seudun yrityksiin. Tässä tapauksessa soiteltiin puolin ja toisin. Yhdessä yritysneuvoja Sami Perttolan kanssa Orimus teki hakemuksen ELY-keskuksen tukeen, joka on tarkoitettu tilanneanalyysin tekemiseen. Mietinnässä on vuorovaikutteinen mobiilisovellus, joka liittyy Kymijoen historiaan.

- Hakemus jätettiin 1.4., päätös saatiin 17.4. Tuki on tosi tärkeä: jos sitä ei olisi, rahaa ei tulisi mistään sisään, Orimus kertoo.

ELY-keskuksen analyysivaiheen tuki voi enimmillään olla 10 000 €, jolloin hankkeen kokonaisbudjetti yrityksen osuudella on 12 500 €. Tukea voi saada yritys, jolla on enintään viisi työntekijää.
Vapun jälkeen miesten yhteistyö jatkuu. Laadinnassa on hakemus ELY-keskukselle yrityksen kehittämistoimenpiteisiin tarkoitettuun avustukseen. Tuen maksimimäärä on 100 000 €, jolloin hankkeen kokonaismäärä yrittäjän osuudella on 125 000 €.  

Käytettävissä olevat tukimuodot vaihtelevat mm. sen mukaan, onko kyseessä yksinyrittäjä tai miten paljon on palkattua työvoimaa. Cursorin yritysneuvojilla on seudun paras tieto siitä, mikä on kullekin yritykselle paras mahdollinen tuki, jota hakea.

Sauli Orimus katsoo luottavaisena matkailualan tulevaisuuteen koronan jälkeen.
- Elokuussa pitäisi Costan suuret risteilijät tulla Kotkaan. Risteilijöille myymme koskenlaskua ja jokiristeilyä loimulohineen.

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuvat: Pekka Vainio, Jukka Koskinen

(Kuvat yrityksen toiminnasta ennen koronaepidemiaa.)

Business services

Invest in Kotka-Hamina region

About Cursor

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Switchboard +358 40 190 2500
info@cursor.fi

>> More contact information

The regional development company for Kotka-Hamina, Cursor Oy, reinforces the region's expertise, competitiveness and attractiveness by developing corporate business. We serve all business people in South Kymenlaakso as well as people with start-ups and companies relocating in the region with matters regarding starting and developing companies. www.cursor.fi is a web-based service maintained by Cursor Oy, with information on Cursor's services and functions as well as information on the Kotka-Hamina region. Use of the service is free of charge and it does not require registration. We will be happy to receive your feedback on the website at the address info@cursor.fi.

Privacy policy

Cookie policy

Copyright 2019