Ammattitoimittajasta yrittäjä

Kotkalainen pitkän linjan toimittaja Eija Anttila mietti viime syksyllä, että elämässä voisi tehdä jotain muutakin ennen eläkkeelle jäämistä. Takana oli 30 vuotta vakinaisena toimittajana kymenlaaksolaisissa lehdissä, pääosin Kotkassa. Muutos elämässä oli turvallisen vakityöstä jättäytyminen, ryhtyminen freelanceriksi ja sitä kautta yrittäjäksi.

Toimittajan työlle on ominaista tietojen etsiminen ja kaivelu. Se toi Anttilan pian kehittämisyhtiö Cursorin asiakkaaksi.
- Sain Cursorista hyvät neuvot. Starttirahan hakemista varten piti tarkkaan miettiä liiketoimintasuunnitelmaa ja pohtia realistisesti, millaisille markkinoille on tulossa. Starttiraha on ollut hyvä apu toiminnan käynnistämisessä. 
Avuksi oli myös vuosien aikana syntynyt laaja verkosto. 
- Olin ilmeisesti tehnyt työni luotettavasti ja hyvin. Kun aloin markkinoida itseäni yrittäjänä, minut otettiin hyvin vastaan, Anttila kertoo. Työnkuva laajeni perinteisestä journalismista yritys- ja yhteisöviestintään sekä sisältömarkkinointiin. Asiakkaina ovat olleet paikalliset yritykset ja kuntayhtymät.
- Toimittajana olen vuosia kirjoittanut pk-yritysten huolista. Nyt olen huomannut, että ihan todellisista pulmista olen kirjoittanut, Anttila arvioi.

Sisko ja sen veli           

Uusi lehti elämässä on myös Karhulalainen-lehti, jota sisarukset Eija Anttila ja Jorma Jyrkilä ovat käyneet pyörittämään huhtikuun numerosta alkaen. Eija on lehden päätoimittaja, Jorma vastaa oman yrityksensä kautta kustantamisesta. Karhulan Liikkeenharjoittajat on julkaissut lehteä jo 60 vuotta, joten se on maan vanhimpia ilmaisjakelulehtiä. 
- Sunilasta kotoisin olevana seutu ja sen ihmiset ovat tuttuja. Pyrimme tuomaan laajasti esiin ihmisiä ja yrityksiä koko entisen Karhulan kauppalan alueelta.
Tällä hetkellä lehti on internetissä pdf-muotoisena näköislehtenä, mutta ajatuksia on jo kehittämisestä. 
- On nykyaikaa, että lehti toimii myös verkossa. Tulemme todennäköisesti panostamaan myös nettilehteen, jotta uutiset saadaan tuoreina julkaistua. 
Uusi elämä vapaana toimittajana ja yrittäjänä tuntuu hyvältä.
- Olin Kymen Sanomien yhteiskuntatoimittajana saanut paljon palautetta - pääosin kannustavaa. Tunsin, että olin tehnyt arvokasta työtä. Mietinkin aluksi, kuinka merkittävä asia minulle henkilökohtaisesti olisi, kun en enää olisikaan tällaisessa asemassa. Mutta oli hyvä huomata, että ei sen niin merkittävä asia elämässä ollutkaan.

Teksti ja kuva: Mervi Liimatainen

Business services

Invest in Kotka-Hamina region

About Cursor

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Switchboard +358 40 190 2500
info@cursor.fi

>> More contact information

The regional development company for Kotka-Hamina, Cursor Oy, reinforces the region's expertise, competitiveness and attractiveness by developing corporate business. We serve all business people in South Kymenlaakso as well as people with start-ups and companies relocating in the region with matters regarding starting and developing companies. www.cursor.fi is a web-based service maintained by Cursor Oy, with information on Cursor's services and functions as well as information on the Kotka-Hamina region. Use of the service is free of charge and it does not require registration. We will be happy to receive your feedback on the website at the address info@cursor.fi.

Privacy policy

Cookie policy

Copyright 2019