Hyvinvoiva Hevonen - Heppajuttuja ja vuohivaelluksia

Hyvinvoivan Hevosen maatila Haminassa on heppahullun ja eläinten ystävän paratiisi. Suomenpystykorva Rölli tervehtii tulijoita iloisesti haukahtaen, hevoset käyskentelevät aitauksessa, tallissa asustelee pari pupua ja pihan perällä hyppelehtii Lumikki-vuohi lajitoveriensa kanssa.

Sanna Puontin yritys Hyvinvoiva Hevonen on tarjonnut hevosalan palveluita vuodesta 2011 lähtien. Hevostila on Green Care Finlandin jäsenyritys. Green Carella tarkoitetaan luontoon tukeutuvien menetelmien ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista hyödyntämistä hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Tällä hetkellä tarjolla on eläinavusteisia palveluita hevosten, vuohien sekä pupujen kanssa eläin- ja terveysalaa yhdistäen. Lisäksi yritys tarjoaa asiantuntijapalveluita oman hevosen ostoprosessissa sekä kouluttaa asiakkaiden kanssa heidän omia hevosiaan.

Pari vuotta sitten tilalle päätettiin hankkia myös vuohia, koska hevosalan yrittäjän mielessä oli itänyt ajatus elämyksellisten metsäretkien tarjoamisesta. Nyt tilalla asustelee kahdeksan suomenvuohta ja pikkukilejä on mahdollisesti tulossa syksyllä.

”Vuohivaellukset sopivat esimerkiksi työhyvinvointiryhmille, aikuisille, lapsille, erityislapsille, tai sellaisille, jotka eivät ole aiemmin tottuneet liikkumaan luonnossa”, Sanna kertoo, ja lisää, että jatkossa vuohivaelluksia olisi tarkoitus kehittää entistä enemmän myös matkailijoille tarjottavaksi hyvinvointimatkailutuotteeksi.

YRITTÄJYYTTÄ LUONNON OMASSA RYTMISSÄ

Ennen yrittäjyyttä Sanna työskenteli liike-elämän palveluksessa Saksassa, Englannissa ja Malesiassa. Ura yrittäjänä alkoi naprapatian opintojen kautta. Hän piti ensin omaa hoitohuonetta asiakkaille, ja tarjosi Centered Riding -ratsastuksenohjaajan opinnot suoritettuaan ratsastustunteja omilla hevosilla. Polku johti lopulta kohti luontohoivatyötä ja hyvinvointimatkailupalveluja. Luonnollisesti myös pitkä harrastus- ja kilpailutausta hevosten parissa vaikutti alan valintaan. Alkujaan Etelä-Karjalasta maailmalle lähtenyt nainen asettui siis lopulta Haminan Sivattiin, jossa on hyvä elää ja yrittää.

”Yrittämisessä parasta on, kun voi käyttää omaa osaamistaan laaja-alaisesti ja toteuttaa ideoita luovasti sekä toimia moniammatillisissa tiimeissä. Tätä kautta olen tavannut upeita ihmisiä erilaisissa ammateissa ja saanut kokea, kuinka he toteuttavat omaa osaamistaan omassa työssään. Lisäksi saan olla luonnon parissa ja elää luonnon omassa rytmissä.”, Sanna kertoo. Yrittämisessä on myös haasteensa, mutta niistä selviää positiivisella elämänasenteella ja uskomalla omaan osaamiseensa.

Sanna on osallistunut erilaisiin Cursorin järjestämiin tilaisuuksiin, kuten Potkua hevosmatkailuun -koulutukseen ja pienyrittäjille suunnattuun sosiaalisen median koulutukseen. Koulutuksista hän on saanut hyviä ideoita ja apuja oman yritystoiminnan kehittämiseen. Jatkossa Sanna toivoo tapaavansa Cursorin järjestämissä tilaisuuksissa eri alojen yrittäjiä ja pääsevänsä verkostoitumaan heidän kanssaan.

 

Lue lisää yrityksen palveluista verkkosivuilta tai Facebookista. Seuraa myös Instagramissa hevospalveluita tai vuohivaelluksia!

Business services

Invest in Kotka-Hamina region

About Cursor

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Switchboard +358 40 190 2500
info@cursor.fi

>> More contact information

The regional development company for Kotka-Hamina, Cursor Oy, reinforces the region's expertise, competitiveness and attractiveness by developing corporate business. We serve all business people in South Kymenlaakso as well as people with start-ups and companies relocating in the region with matters regarding starting and developing companies. www.cursor.fi is a web-based service maintained by Cursor Oy, with information on Cursor's services and functions as well as information on the Kotka-Hamina region. Use of the service is free of charge and it does not require registration. We will be happy to receive your feedback on the website at the address info@cursor.fi.

Privacy policy

Cookie policy

Copyright 2019