TM-Autopesupalvelu

Fiksaamon on oltava tarkka maineestaan

Kotkalainen Timo Mukala on toiminut yrittäjänä vuodesta 1993 asti. Nykyään TM-Autopesun läpi kulkee vuosittain yli 3000 autoa. Osalle annetaan tehokas pesu ja vahaus tai pinnoitus, osalle puolestaan tehdään ns. täysfiksaus, jossa auto käydään läpi eturekkarista vetokoukkuun. TM-Autopesu on alan termeillä fiksaamo. Autopesu voi fiksaamolla tarkoittaa kaikkea ulkopinnan pesusta moottorin, penkkien ja mattojen pesemiseen. Fiksaamolla tehdään myös erilaiset vahaukset ja pinnoitukset – esimerkiksi uudelle autolle voidaan tehdä pinnoite, joka suojaa maalipintaa 3–5 vuotta.
 
 
Fiksaamoilla on iso rooli automyyntiketjussa. Timo Mukalan yrityksen suurimpia asiakkaita ovat autoliikkeet, leasing-liikkeet ja vakuutusyhtiöt. TM-Autopesu palvelee myös suoraan yksityisasiakkaita. ”Hyvä maine kantautuu. Teemme kaikki työt niin, että minkä tahansa paikan voi asiakas tarkistaa”, kertoo Timo Mukala. 
 
Asiakkaan huomioonottaminen on Timon mukaan päivän tärkein asia. ”Asiakkaan kanssa keskustelemalla käydään läpi mitä autolle tehdään ja millainen lopputulos halutaan. Tavoitteena on aina ylittää asiakkaan odotukset”.
 
TM-Autopesu työllistää 6 henkilöä yrittäjä mukaan laskettuna. Timo Mukala on ylpeä työntekijöistään. ”Meillä on hyvä porukka. Jokainen kantaa vastuuta ja tekee itsenäisesti ratkaisuja”, kiittelee Timo. ”Tiedän että pystyn lähtemään lomalle ja loman jälkeen olen erittäin tyytyväinen, kun huomaan ettei minua ole tarvittu”.

Yrittäjyyttä pohtiville Timolla on muutama neuvo: 

- Töitä on oltava valmis tekemään – älä laske tunteja
- Hyödynnä verkostoja – esimerkiksi yrittäjäjärjestöstä saa apua moneen asiaan. Työsuhteisiin liittyvissä asioissa kannattaa rohkeasti lähestyä myös työntekijäjärjestöjä.
- Hyvä kello kuuluu kauas. Omasta maineesta pitää olla tarkka ja kuunnella herkällä korvalla kaikki asiakaspalaute.

Auton omistajat huomio, tässä hyödyllisiä termejä:

Lentoruoste = Teiden suolaus aiheuttaa metallipölyn irtoamista. Tämä metallipöly (pääasiassa rautapölyä) lentää auton kylkiin ja aiheuttaa ruostetta. Lentoruosteen poistaminen on tärkeä vaihe ennen auton vahausta tai pinnoitusta. Vahaus tai pinnoite helpottaa auton puhtaana pitämistä ja auttaa torjumaan lentoruostetta.
Täysfiksaus = koko auto käydään läpi. Perusteellinen pesu ml. moottorin pesu, verhoilujen pesu, lentoruosteen poisto, maalipinnan korjaukset. Vahaus tai pinnoitus. Jopa rekisterikilven ruuvit vaihdetaan, jos niissä on ruostetta.
 
TM-Autopesupalvelu löytyy kahdesta osoitteesta: 
Keltakalliontie 2 (Auto-Sunin huoltokorjaamon kiinteistössä)
Ruuvikatu 12 (Kymenlaakson Taksin kiinteistö)
Yrityksen löydät myös Facebookista. 
 
P.S. Jutun kirjoittaja Hanna tutustui TM-Autopesun toimintaan joulukuussa osana Cursor kylässä -vierailuja

Business services

Invest in Kotka-Hamina region

About Cursor

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Switchboard +358 40 190 2500
info@cursor.fi

>> More contact information

The regional development company for Kotka-Hamina, Cursor Oy, reinforces the region's expertise, competitiveness and attractiveness by developing corporate business. We serve all business people in South Kymenlaakso as well as people with start-ups and companies relocating in the region with matters regarding starting and developing companies. www.cursor.fi is a web-based service maintained by Cursor Oy, with information on Cursor's services and functions as well as information on the Kotka-Hamina region. Use of the service is free of charge and it does not require registration. We will be happy to receive your feedback on the website at the address info@cursor.fi.

Privacy policy

Cookie policy

Copyright 2019